CH Feronian Zinnia Violacea

viola_marraskuu_2012.jpg "Viola"

 

Syntynyt: 2.5.2009
Sukupuoli:   naaras (kastraatti)
Väri: kilpikonnaruskeatäplikäs (EUR f 24)
Emo: CH Feronian Linnaea Borealis
Isä: Castlemoor's Goofy Garvinen
Testattu: Veriryhmä A, FIV, FeLV
Näyttelyt: Champion 6.6.2010

 

Rotuominaisuudet

Violassa huomio kiinnittyy ensimmäisenä suuriin, pyöreisiin "pöllön" silmiin. Pää on kaunis, korvat hyvän kokoiset ja oikein asettuneet. Turkin laatu ja pituus ovat erinomaiset. Myös Violan täpliä ovat rotutuomarit kehuneet.

Tutustu Violan sukutauluun.

 

Luonne

Luonteeltaan Viola on huippukissa! Neiti viihtyy parhaiten kotioloissa ja osoittaa ehdottoman ihmisrakkautensa hakeutumalla aina ihmisten lähelle. Viola on vieraiden tullessakin aina ensimmäisenä ovella hellyyttä vastaanottamassa. :) Viola haluaa aina huolehtia meidän koko perheestä: lämmittää sylissä maatessaan, nukkuu usein öisin vieressä tai jopa tyynyllä sekä toimii "pesukatuna" niin omistajille kuin kissakavereillekin. Viola on äärimmäistä puhtautta arvostava pikku-prinsessa.

Viola antaa sylitellä itseään miten päin vain ja on yleensä aina hyväntuulinen. Kynsien leikkuu onnistuu sylissä kiinni pitämättä ja tätä kissaa voi jopa pestä ilman suurempia vastalauseita! Viola toimittaa meillä myös "ragdollin" virkaa, sillä hän pitää sylissä roikkumisesta pitkänä, rentona, vaikka selällään...

 

Taustaa

Viola tuli taloon elokuussa 2009, yli kolmen kissattoman vuoden jälkeen ja on perheemme ensimmäinen eurooppalaiskissa. Rotuvalintaan vaikutti rodusta esitetyt luonnekuvaukset sekä lyhytkarvaisen "peruskissan" helppohoitoisuus. Kasvattaja Anna Honkasen (Feronian kissala) luona syntyneet eurooppalaispennut hurmasivat heti ensi tapaamisella. Kasvattajan suosituksesta päädyimme valitsemaan pennuista Violan, pikkuneidin valloittavan luonteen ja luottavaisuuden perusteella.

 

Kuvia Violasta 

viola_marraskuu_2012.jpg

  viola_7_kk.jpg

  viola_14_vko2.jpg

 

viola_ja_kala.jpg

 viola_ulkoilee2.jpg