Tiikerililjan L-pentue 2 (päivitetty 24.11.2016)

Emo: Tiikerililjan Kiskis "Kisu",  punatäplikäs (EUR d 24)   
Isä: CH Feronian Emerald "Onni", sinitabby (EUR a 22) 
Synt.aika: 27.11.2014

Syntyneet pennut:   

Lutukka "Valo": uros, cremetabby (EUR e 22)  
Lumileo "Leo": uros, cremetäplikäs (EUR e 24)
Lieskatar "Aino": naaras, kilpikonna (EUR f)
Loikova "Enska": uros, punatabby (EUR d 22)  
Lounatuuli "Simba": uros, punatabby (EUR d 22) 

 

Kisu ja muutaman tunnin ikäinen veikeä viisikko.

 pennut_1_pv.jpg

 

Tiikerililjan kissalan veikeän värinen viisikko syntyi täsmällisesti laskettuna aikana 27.11.2014. Pentue on ensimmäinen, jonka emona on Tiikerililjan oma kasvatti. Kisu-emon emo Malla sekä molemmat mummot Viola ja Ansu, asustavat meillä kotona, joten pentujen suku on meille tuttua useammassa polvessa. Kiltille Kisu-neidille valitsimme sulhasehdokkaaksi ihmisrakkaan, touhukkaan ja kehrääväisen Onnin. Odotamme Kisun ja Onnin pennuista kilttejä ja reippaita rodun edustajia.  
Pennut on nimetty niiden ensimmäinä elinpäivinä ilmenneiden ominaisuuksien ja puuhien perusteella. Usein nimeämiseen johtaneet piirteet ovat säilyneet ja olleet havaittavissa vielä aikuisiälläkin! :) Perinteisestä aakkosjärjestyksestä poiketen pentueen kirjain määräytyy syntymävuoden mukaisesti. (Lehmäfani kasvattaja käyttää lehmien nimeämisstandardia.)

 

Pennut 3-viikkoisina

pennut_3_vko.jpg

Tiikerililjan Lutukka "Valo"

Tämä pikkupakkaus on suorastaan "lutunen" ja väritykseltäänkin hieman utuinen. Näistä asioista olemme muodostaneet nuorelle herralle nimen. Valo ei hakeudu huomion keskipisteeksi, vaan upottaa mieluiten nenänsä kaverin turkkiin ja asettuu unille. Valo viettää mielellään aikaa sylissä ja kehräysmoottori on usein käynnissä.

Luovutusiän täytyttyä Valo muutti Tampereelle isoisänsä Viljon ja enonsa Veikon perheeseen, johon kuuluu myös kotikissa Vilperi.

Valo 7 päivän ikäisenälutukka_1_vko.jpg

Valo 3 viikon iässälutukka_3_vko.jpg

Valo 5 viikon iässälutukka_5_vko.jpg

Valo 11 vkoValo_11_vko.jpg

Valo 1-vuotiaana, kuva: Tessa Valo_Tessa_2.jpg

 

Tiikerililjan Lumileo "Leo"

Cremen värinen Lumileo on nimensä mukaisesti kuin pieni lumipallo! Usein "Leo" on letkeä kuin leijona, mutta hurrrja pikkuleijona osaa tarvittaessa myös "karjua" mielipiteensä kaikkien kuultavaksi. Pahnan pohjimmaiseksi nuoriherra ei suostu, vaan pitää puolensa ja käyttää usein sisaruksiaan makuualustana. "Leo" on sopivan luonteikas poika, mutta todellisuudessa melkoinen "pehmokissa"!

Leo teki pitkän muuttomatkan Ouluun. Uudessa perheessä Leolla on isoveljenä pitkäkarvainen kotikissa Vili. Pojat ovat ihan erottamaton parivaljakko!

Leo 5 päivän ikäisenälumileo_5_vrk.jpg

Leo 3 viikon iässä

lumileo_3_vko.jpg

Leo 5 viikon iässälumileo_5_vko_2.jpg

Leo 8 viikon iässä dsc04426_2.jpg

Leo 12 viikon iässä leo_12_vko.jpg

Leo 1,5-vuotiaanaLeo_toukokuu_2016.jpg

 

  

Tiikerililjan Lieskatar "Aino"

Pikkuneidin valloittavan tulinen otsakuvio innoitti meitä kovasti nimen valinnassa. Kaikilla ylhäisillä neitokaisilla pitää myös olla arvoisensa pääte: kuningatar, valtiatar, herttuatar... Mutta meilläpä on Lieskatar! :) "Aino" pentueen ainokaisena tyttönä oppi jo pentuaikana pitämään puolensa sisarusparven pienimpänä. Ainosta onkin kasvanut oikein päättäväinen ja fiksu neitokainen.

Ainon uusi koti on Naantalissa, kissakavereinaan mummon sisko Fanni ja isoisän sisko Vilma. Nelijalkaisiin ystäviin kuuluu myös spanieli Tuntsa. Tässä laumassa periksiantamaton luonne onkin valttia. :)

Aino 5 vuorokauden iässä kilppari_5_vrk.jpg

Aino 2,5 viikon iässäaino_melkein_3_vko_6.jpg

Aino 5 viikon iässäaino_5_vko.jpg

Aino 7 viikon iässäunikuvia_11.jpg

Aino 11 viikon iässäAino_11_vko.jpg

Aino 2-vuotiaanaAino_marraskuu_2016.jpg

 

Tiikerililjan Loikova "Oiva"

Pikkumies Enska on pentueen pojista suurin. Hän varmistaa hyvän kasvun viettämällä mahdollisimman paljon aikaa... loikoillen! Enskalla on tapana toteuttaa täydellä teholla kaikki mihin hän ryhtyy, niin leikit, ruokailu kuin unihetketkin. Enska on seurallinen nuoriherra ja toimii mielellään mm. apukokkina keittiössä.

Enskan uusi koti sijaitsee Hyvinkäällä. Enska ainoana kissana on valloittanut itselleen niin kodin kuin perheen sydämetkin.

Enska 7 päivän ikäisenäloikova_1_vko.jpg

Enska 3 viikon iässäloikova_3_vko.jpg

Enska 4 viikon iässäoiva_4_vko2.jpg

Enska 5 viikon iässäloikova_5_vko.jpg

Enska 12 viikon iässä enska_12_vko.jpg

Enska 8 kuukauden iässä, kuva: Anni LindqvistEnska_8_kk.jpg 

Tiikerililjan Lounatuuli "Simba"

Pieni tabbypoika on lämmin ja lempeä kuin lounaistuuli. Luonteeltaan Simba vaikuttaa avoimelta ja sopeutuvaiselta, ja on hyvin tyytyväinen oloonsa, niin emon kainalossa kuin sylissäkin. Otsassa pikkuherralla on jännä kissan pään muotoinen punainen merkki, liekö Kunnon Kissan leima otsassa? Onpa Lounatuulesta tehty laulukin. Tällä pikkuisella ei ole vihreitä korvia, eikä liioin sinistä tukkaa, mutta viikset ovat varmasti auringonsäteistä - odotamme Simbasta oikein hyväntuulista kissan alkua. 

Simban syntymää odotettiin uudessa perheessä pitkään ja hartaasti - lähes vuosi! Simba viettää onnellista kollipojan elämää perheen ainoana kissana Espoossa.

Simba 7 päivän ikäisenälounatuuli_1_vko.jpg

Simba 3 viikon iässälounatuuli_3_vko.jpg

Simba 5 viikon iässäsimba_5_vko.jpg

Simba 7 viikon iässäunikuvia_3.jpg

Simba 11 viikon iässä simba_11_vko.jpg

Pentueen vanhemmat

 kisu_syksy_14.jpg

Tiikerililjan Kiskis "Kisu" (oik.)

naaras, punatäplikäs (EUR d 24)

Feronian Emerald "Onni" (alla)

uros, sinitabby (EUR a 22)

onska.jpg


 

Siirry tästä facebookiin lukemaan lisää pentujen puuhista: (ei vaadi kirjautumista)

facebook_logo2.jpg