Tiikerililjan kissalan "äiti" esittäytyy

Olen Elina Lilja, kissalamme iloinen ja hiukan höppänä "äiti". :) Perheeseen kuuluu  eurooppalaiskissojen lisäksi aviomieheni Pasi. Asustamme Nurmijärven Röykässä tilavassa paritalossa. Meillä kissat nauttivat myös valjasulkoiluun sopivasta rauhallisesta pihasta sekä isosta, osittain lasitetusta terassista, joka on kissojen mieleen säällä kuin säällä. Meillä elellään pitkälti kissojen ehdoilla, omasta mukavuudesta tinkimättä.

Kissahistoriaa

Rakkaus kissoihin alkoi nelivuotiaana, kun ensimmäinen kissani, persialaiskissa Lissu muutti meille vuonna 1984. Muuttaessani pois kotoa, taloon tulivat maatiaiset Nipsu vuonna 1995 ja Niisku vuonna 1996. Rontti-kissan myötä vuonna 2002 myös ragdoll-rotu tuli tutuksi. Ensimmäinen eurooppalaiskissa Feronian Zinnia Violacea eli tuttavallisemmin Viola tuli meille kesällä 2009. Viola vei upean luonteensa vuoksi sydämen - ja jalatkin alta. Siitä lähtien olen ollut pesunkestävä eurooppalaiskissaihminen. Aluksi ainoana kissana kanssamme asunut Viola onkin saanut kaveriksi lisää eurooppalaiskissoja, aluksi meille sijoitukseen muuttaneen Ansun ja myöhemmin kumpaisenkin jälkeläisiä.

                  kissalauma.gif

Kasvatus- ja näyttelypuuhia

Ajatus kasvattajaksi ryhtymisestä kypsyi iki-ihanan Violan aikuistuessa, näitä upeita kissoja olisi hienoa kasvattaa muidenkin iloksi. Kasvatuksessa haluan panostaa erityisesti kasvattieni luonteeseen, hyvää eurooppalaistyyppiä unohtamatta. Rohkea, luottavainen ja uteliaasti uusiin asioihin suhtautuva pentu on minulle kunnia-asia!

Aluksi en oikein innostunut näyttelypuuhista kissojen kanssa, näyttelykärpänen puraisi oikeastaan vasta ensimmäisen oman kasvattini Lillin kanssa vuonna 2011. Lilli on oikea linssilude, ja esiintyi jo pentuiässä näyttelyissä yleisölle niin touhukkaana, että neidin puuhia ei voinut kuin nauraa. Päivät näyttelyssä viihtyvän kissan kanssa ovat mukavia myös itselle. Samalla ehtii jutella kissajuttuja tuttujen eurooppalaiskissaihmisten ja näyttelyvieraiden kanssa. Käymme näyttelyissä vain Suomessa, nykyisin muutamia kertoja vuodessa.

Ulkoilmaelämää 

Kissojen ohella harrastan luontoa ja ulkoilua eri muodoissa: patikointia, ratsastusta, frisbeegolfia, sup-lautailua... Kodin lähellä kutsuvat ulkoilemaan monipuoliset ulkoilureitit sekä kesäaikaan paikallinen ylpeytemme Sääksjärvi. Hevosasioissa olen ikuinen ponitäti, viime vuosina olen ratsastellut vain norjanvuonohevosilla ja islanninhevosilla. :)

elina_ja_udna.jpg Litla_heinakuu_2016.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elina_ja_koirat_talvi.jpg

Lumienkeli.jpg